Veiligheidsfolie

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Al meer dan 1.100 tevreden klanten

Veiligheidsfolie is het type transparante raamfolie dat aan de binnenkant van een huis of een gebouw op de ramen wordt aangebracht. Veiligheidsfolie versterkt namelijk het raam en houdt de scherven en splinters bij elkaar mocht er sprake zijn van ruitbreuk. De ruit zal bij een val wel breken, maar door de lijmlaag worden de scherven bij elkaar gehouden zodat er geen gevaarlijke splinters en scherven door de ruimte vliegen. Met dit type glasfolie wordt van gewoon glas eigenlijk veiligheidsglas gemaakt. Veiligheidsfolie bestaat uit een polyester kleeffolie dat op het desbetreffende raam wordt geplakt. Dankzij de anti-breuk folie blijft het glas aan elkaar hangen en valt het niet in duizend stukjes uiteen. Dit type raamfolie wordt het meest gebruikt bij kinderdagverblijven of scholen waarbij voorzichtigheid met glas van groot belang is.

Werkt veiligheidsfolie ook in mijn situatie?

Ramen in kinderdagverblijven dienen tot een hoogte van 120 centimeter boven de grond voorzien te zijn van veiligheidsglas of veiligheidsfolie. Of het raam moet op een veilige manier zijn afgeschermd van de kinderen. Door het gebruik van veiligheidsfolie kun je voorkomen dat kinderen zich bezeren aan een gebroken raam doordat het glas kapot is. Belangrijk voor een school of kinderdagverblijf is het feit of de folie aan de ARBO en NEN-3569 EN12600 eisen voldoet. De veiligheidsfolie dient niet alleen voor veiligheidsdoeleinden, maar ook bijvoorbeeld tegen inbraak. Daarom wordt het in de wandelgangen ook wel anti-inbraakfolie genoemd. Doordat de polyester kleeffolie het raam bij elkaar houdt is het glas niet gevoelig voor een steen door de ruit of als een inbreker de ruit kapot wil slaan met een voorwerp. Dit type veiligheidsfolie is zelfs bestand tegen explosies. Het aanbrengen van de raamfolie is vrij eenvoudig. En doordat de folie transparant is kunt u gewoon door de ramen kijken. Als u het folie netjes en secuur opplakt, is het niet te zien dat er folie op de ramen geplakt is.

In panden, woningen en openbare gebouwen waar mensen of producten worden omgeven door glas is veiligheid van uiterst belang.

Hoe beschermt veiligheidsfolie glas?

Veiligheidsfolie op het glas beschermt u thuis of uw medewerkers op de werkvloer tegen glasscherven en glassplinters. Veiligheidsfolie zorgt er namelijk voor dat bij een eventuele ruitbreuk de glasscherven bij elkaar gehouden worden. U kunt zowel kiezen voor veiligheidsfolie voor binnen als voor veiligheidsfolie voor buiten op het glas.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Al meer dan 1.100 tevreden klanten

Waar is veiligheidsfolie glas van gemaakt?

Veiligheidsfolie is een zeer sterke polyester folie verkrijgbaar in een getinte en transparante uitvoering. Afhankelijk van de norm waar de folie aan moet voldoen is de folie in verschillende diktes verkrijgbaar. Van 2Mil (50 micron) gebruikt om versplintering te voorkomen tot 14Mil (350 micron) voor het glas bij explosie of inbraak bij elkaar te houden. De folie wordt vaak aan de binnenzijde van het glas aangebracht. Door het gebruik van veiligheidsfolie kunt u voorkomen dat kinderen zich bezeren aan een gebroken raam doordat het glas kapot is. Belangrijk voor een school of kinderdagverblijf is het feit of de folie aan de ARBO en NEN-3569 EN12600 eisen voldoet. De veiligheidsfolie dient niet alleen voor veiligheidsdoeleinden, maar ook bijvoorbeeld tegen inbraak. Daarom wordt het in de wandelgangen ook wel anti-inbraakfolie genoemd. Doordat de polyester kleeffolie het raam bij elkaar houdt is het glas niet gevoelig voor een steen door de ruit of als een inbreker de ruit kapot wil slaan met een voorwerp. Dit type veiligheidsfolie is dus zelfs bestand tegen explosies.

Aanbrengen van veiligheidsfolie glas

Het aanbrengen van het raamfolie is vrij eenvoudig. En doordat de folie transparant is kunt u gewoon door de ramen kijken. Als u het folie netjes en secuur opplakt, is het niet te zien dat er folie op de ramen geplakt is. Ook is het aan te raden om uw auto te voorzien van veiligheidsfolie. Bij het monteren van een raamfolie op de voorportieren en/of de voorruit zal u en uw medepassagier veel profijt hebben van de polariserende werking van de raamfolie. Hierdoor heeft u veel beter zicht op de weg, en wordt het rijden minder vermoeiend.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Al meer dan 1.100 tevreden klanten

Glasfolie

Raamfolie ook wel bekend als glasfolie heeft twee doeleinden. Het is namelijk zowel praktisch als decoratief. Glasfolie houdt namelijk de inkijk van buiten tegen, terwijl u toch nog veel natuurlijke lichtinval van buiten in de woning hebt. Dit is fijn als u aan een drukke straat woont waar veel mensen voorbij komen die naar binnen kunnen kijken. Op deze manier houdt u uw privacy en bewegingsvrijheid in huis. Glasfolie is tevens ook decoratief want het is verkrijgbaar in vele leuke designs met verschillende patronen. U kunt zelf bepalen hoe hoog u de glasfolie plaatst. Zo kunt u bepalen of u boven of onder nog uitzicht hebt of dat u het hele raam beplakt met glasfolie.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Al meer dan 1.100 tevreden klanten

Welke soorten glasfolie bestaan er?

Er bestaan drie soorten glasfolie namelijk de statistische glasfolie, de zelfklevende folie en plakfolie voor op meubels. De statische glasfolie hecht zich door middel van statische elektriciteit, en is daardoor heel simpel aan te brengen en ook weer weg te halen. Handig wanneer u een keer wilt wisselen van design. Zelfklevende folie hecht aan het raam met behulp van een lijmlaag, een type coating. Deze folie is daarom niet verwijderbaar. Verder bestaat er ook plakfolie die werkt op eenzelfde soort manier als glasfolie, alleen zijn deze ook op andere objecten te plakken, zoals meubels. Dat is erg leuk als u een oud meubelstuk zoals een kast of dressoir een nieuwe look wilt geven.

Hoe wordt glasfolie aangebracht?

Glasfolie is gemakkelijk zelf aan te brengen. Dus u hoeft geen monteur te laten komen om de glasfolie op uw ramen aan te brengen. Knip eenvoudigweg uw raamfolie zelf om het naadloos aan te laten sluiten tussen de kozijnen. Glasfolie is zeer vriendelijk in gebruik, omdat het voorzien is van een zelfklevende lijmlaag. In principe kunt u de folie overal op plakken, wanneer het oppervlak maar droog, glad en vetvrij is. Dit geeft namelijk het mooiste resultaat. Ook bij statische glasfolie is het belangrijk dat het oppervlak schoon is. Gaat er toch iets niet goed dan is statische glasfolie eenvoudig weer van het glas af te halen en opnieuw op te plakken.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Al meer dan 1.100 tevreden klanten