De goedkoopste oplossing tegen fel zonlicht. Ook tegen uv stralen en tegen warmte veroorzaakt door zonnestralen is zonwerende raamfolie een perfecte oplossing. Gebruik het warmtewerende folie op de ramen van je huis, uitbouw of kantoor!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Heeft u last van de zon en warmte thuis of op kantoor?

Ondanks dat glas een mooie oplossing is voor veel licht en een ruimtelijk gevoel, geeft dit in de zomer ook de nodige warmte af aan de ruimte achter het glas. Meubilair kan verkleuren en de ruimte heeft verkoeling nodig. Door de steeds warmer wordende zomers in Nederland is er een trend te zien in het laten plaatsen van zonwerende raamfolie.

 

Waarom zonwerende raamfolie laten plaatsen?

  • Warme ruimtes in huis of kantoor
  • Schittering van de zon
  • Werk en woonruimtes kunnen te fel belicht zijn
  • Doorlaten van veel warmte
  • Te warme slaapkamer of zolder

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Zonwerende raamfolie plaatsen, aan de binnen of buitenkant van het raam?

Het plaatsen van een zonwerende folie gebeurt veelal aan de binnenkant van het glas. Dit is mede door de bereikbaarheid van de ramen waar de folie op het glas geplaatst moet worden. Daarnaast geeft dit een langere levensduur van de folie, dit ivm een stabieler klimaat in de ruimte. Veelal is buitenmontage duurder, dit in verband met de bereikbaarheid.

Zonwerende glasfolie op een HR++ glas?

Ja zeker! Ook op HR++ glas kan de zonwerend raamfolie aan de binnenkant aangebracht worden.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Hoe duurzaam is warmtewerende glasfolie of zonwerende raamfolie?

Allereerst wordt het toegepast om energie besparen. In de warmer wordende zomers in Nederland is een toename te zien in airco installaties. Omdat deze machines veel energie gebruiken om de lucht in de ruimte te koelen, is het noodzaak om ook zoveel mogelijk warmte ook daadwerkelijk buiten te houden. Met een zonwerende folie hou je meer warmte buiten en bespaar je daarmee dus energie.

Bijkomend voordeel is dat de leefbaarheid binnen enorm verbeterd is als het koelsysteem niet op topcapaciteit werkt.

Milieuvriendelijk

De zonwerende raamfolie van 3M wordt op een mileuvriendlijke manier gefabriceerd en geplaatst. Hierdoor hebben we over de gehele linie een lagere Co2 uitstoot.
Dit betekent over de hele levensloop berekend is dat de raamfolie meer CO2 verbruikt dan uitstoot.

zonwerende raamfolie

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Soorten Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie is leverbaar in verschillende soorten en door RiboRaamfolie altijd op maat geplaatst. Er zijn neutrale en spiegelende zonwerende glasfolies. Deze folies kunnen in verschillende tinten besteld worden, met verschillende zon weerstand. Daarnaast kan er gekozen worden voor een matig tot sterk spiegelende folie.

Zonwerende folie is de oplossing tegen warmte!

Glas als scheiding tussen de binnen en buiten ruimte zorgt in de zomer voor veel warmte in de binnenruimte. Hierdoor wordt het binnen snel warm en moet de ruimte (indien  mogelijk) gekoeld worden. Hierin kan een groot deel voorkomen worden door het plaatsen van een zonwerende raamfolie van 3m.  Dit komt doordat enkel glas en dubbele beglazing het opwarmende effect van de zon nauwelijks tegen kunnen gaan. HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas bieden na enkele hete dagen immers onvoldoende weerstand om de hitte uit uw pand te houden.